MARAMUREȘ - COVID-ul a redus drastic numărul accidentelor rutiere grave

Pandemia de coronavirus din 2020 a făcut ca în județul Maramureș să avem un trend descendent al accidentelor rutiere, scăderea fiind una semnificativă. Potrivit datelor oficiale primite de la Serviciul Rutier Maramureș, de la începutul acestui an și pană în prezent pe drumurile din Maramureș au fost înregistrate 131 de accidente rutiere grave, cu 40 mai puține decat perioada similară a anului trecut.

MARAMUREȘ - COVID-ul a redus drastic numărul accidentelor rutiere grave

În urma acestor accidente rutiere au decedat 30 de persoane, cu un minus 11 mai puține decat anul trecut, respectiv au suferit răni grave 117 persoane, cu un minus față de anul trecut perioada similară de 31 de persoane. O creștere ușoară avem în schimb la numărul răniților ușor, pană acum 51 de persoane suferind răni ușoare, cu două mai mult decat anul trecut.

Cauzele producerii accidentelor rutiere sunt în linii mari cam aceleași și anume viteza, sub cele două forme ale sale, excesivă și neadaptată la condițiile de drum, neacordarea priorității de trecere vehiculelor sau pietonilor sau indisciplina pietonală. 

H.D.