MAI MULȚI ȘOMERI – Rata șomajului în ușoară creștere în Maramureș

Rata șomajului în județul nostru a crescut sensibil pe parcursul lunii august, în comparație cu luna precedentă. Din păcate, mai bine de jumătate din șomerii înregistrați în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă

MAI MULȚI ȘOMERI – Rata șomajului în ușoară creștere în Maramureș

Rata șomajului în județul nostru a crescut sensibil pe parcursul lunii august, în comparație cu luna precedentă. Din păcate, mai bine de jumătate din șomerii înregistrați în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Maramureș nu au reușit să-și găsească un nou loc de muncă în perioada în care au primit indemnizația de șomaj, perioadă care poate varia între șase luni și un an.

“La sfârșitul lunii august, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Maramureș erau înregistrați 5.425 șomeri (din care 2.681 femei), rata șomajului fiind de 2,73%. Comparativ cu luna iulie 2020, când rata șomajului a fost de 2,67%, în această lună acest indicator a crescut cu 0,06 pp. Din totalul de 5.425 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Maramureș, 2.044 sunt beneficiari de îndemnizație de șomaj. Dintre șomerii care beneficiază de îndemnizație de șomaj, 1.788 de șomeri provin din muncă și 216 sunt absolvenți de învățământ, promoția 2020. De asemenea din totalul șomerilor înregistrați, 3.421 sunt înregistrați ca și șomeri neîndemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 3.163 șomeri provin din mediul urban și 2.262 șomeri sunt din mediul rural”, au precizat reprezentanții AJOFM Maramureș, într-un comunicat de presă.