MAI CLAR DECÂT O ARATĂ SCORUL – CS Minaur a bătut SCM Râmnicu Vâlcea în Liga Florilor!

Etapa a patra a Ligii Florilor a adus față în față cele mai afectate echipe lovite de Covid-19 în acest moment.

MAI CLAR DECÂT O ARATĂ SCORUL – CS Minaur a bătut SCM Râmnicu Vâlcea în Liga Florilor!

CS Minaur și SCM Râmnicu Vâlcea s-au întâlnit azi, în Sepsi Arena din Sfântu Gheorghe. Băimărencele au înscris pe foaie 14 handbaliste, iar vâlcencele 11. La CS Minaur a apărut în lot și Andreea Popa, după ce a scăpat de infecția cu Covid-19, și a fost de mare ajutor.

Formația maramureșeană a obținut o victorie splendidă, mai clară decât o arată scorul, la capătul unui joc pe care l-a dominat din primul până în ultimul minut.

CS Minaur Baia Mare – SCM Râmnicu Vâlcea 32-31 (16-14)

– CS Minaur: Idehn, Enache – Lavko 4/7 (1 din 7m), Kovacevic 13/15, Tănasie 3/5, Blohm 5/5, Laslo 0/5, Fujita 4/5, Polocoșer 0/1, Cioca 1/1, A. Popa 2/2, Tecar, Kerekes. Antrenor: Claudia Cetățeanu.

– Vâlcea: Batinovic, Rus – Norgaard 12/17 (6 din 7m),  Liscevic 5/8, Lupei 6, Marin 1/1, Gonzalez 2/6, Dăscălete, Bucur 1/2, Țîrle 3/7, Fernandez 7/9. Antrenor: Florentin Pera.

Băimărencele s-au apărat excelent în debutul meciului, iar sârboaica Jovana Kovacevic a fost de neoprit în atac (a marcat 8 goluri în prima repriză) și în min. 22 conduceau cu 15-8. În continuare Minaur a dat semne de oboseală și până la pauză vâlcencele au redus semnificativ diferența de pe tabela de marcaj (17-15).

Repriza a doua a fost echilibrată, dar tot formația maramureșeană a fost vioara întâi, chiar dacă a beneficiat de un arbitraj neprietenos. Toate jucătoarele de la CS Minaur au jucat bine, dar pe final au contat foarte multe cele două intervenții (a apărat și un 7 metri executat de Norgaard) din ultimele momente ale jocului ale portarului Filippa Idehn.

Băimărencele au obținut o victorie mare în fața unei echipe de Champions League și pot privi cu optimism meciul cu Gloria Bistrița, programat marți, 3 noiembrie (ora 18.30, TVR 1).

Marius CÎMPIAN

foto Facebook CS Minaur