LUPTE POLITICE - Tentativă eșuată de alegere a viceprimarului Sighetului

Municipiul Sighetu Marmației nu are, deocamdată, viceprimar.

LUPTE POLITICE - Tentativă eșuată de alegere a viceprimarului Sighetului

În cadrul ultimei ședințe a Consiliului Local Sighet, pe primul loc pe ordinea de zi s-a aflat alegerea viceprimarului.

Într-o atmosferă tensionată, primarul Vasile Moldovan l-a propus  pentru funcția de viceprimar pe consilierul Nicolae Iuga, care reprezintă Pro România, iar consilierul Petre Tomșa a propus-o pe Daniela Onița Ivașcu din partea PNL. Consilierul Nicolae Iuga a acceptat nominalizarea și și-a motivat acceptul, printre altele, și din cauză că dorește să pună capăt atacurilor și acuzațiilor venite în mediul online, și nu numai, potrivit cărora ar fi primit bani ca să susțină un candidat la fotoliul de viceprimar.

Surprinsă de nominalizarea lui Nicolae Iuga, consilierul local Dana Onița Ivașcu i-a reamintit acestuia că există un protocol încheiat între Pro România și PNL și i-a cerut să renunțe la a fi ales viceprimar. Nicolae Iuga a refuzat ferm acest lucru. 

S-a trecut la vot secret. În urma voturilor exprimate a rezultat egalitate între cei doi pretendenți,9-9, fiind o premieră în politica sigheteană. Deoarece au existat un număr de 19 voturi exprimate, se pare că, pentru a plăti niște polițe mai vechi celor doi candidați, reprezentantul UDMR în Consiliul Local s-a abținut de la vot. A reieșit, încă odată în plus, că, chiar dacă are un singur consilier, UDMR  poate decide în asemenea situații. La următoarea sedință a Consiliului Local se va încerca din nou alegerea viceprimarului. Dacă Sighetul va avea sau nu viceprimar până la sfârșitul anului rămâne de văzut.

L. S.