LOCURI DE MUNCĂ - Spre ce joburi își îndreaptă privirea maramureșenii?

Pe lista Agenției Județeane pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Maramureș se găsesc diverse joburi, în diferite domenii.

LOCURI DE MUNCĂ - Spre ce joburi își îndreaptă privirea maramureșenii?

Pe lista Agenției Județeane pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Maramureș se găsesc diverse joburi, în diferite domenii. Cei care sunt în căutarea unui loc de muncă trebuie să știe că găsesc slujbe de asistent manager, secretar, director, agent de securitate, tehnoredactor, ghid de turism intern, asistent medical generalist etc.

De asemenea, cei care stăpânesc o meserie pot lucre ca tâmplar, mecanic auto, croitor, lăcătuș mecanic, frizer, electrician, ospătar, strungar universal etc.

Pe pagina officială AJOFM Maramureș, doritorii află peste 200 de locuri de muncă vacante.

Munca la birou, mai căutată

După etapa de pandemie, mulți și-au mutat jobul în biroul din living. Alții au făcut o pauză, munca la distanța nefiind disponibilă în toate domeniile. Acum, când ne-am mai revenit din pandemie, deși n-am scăpat de ea, o  seamă din angajați merg la locul de muncă cu o oarecare reținere. Adela Băbuț lucrează într-o fabrică de mobilă, unde distanța socială e greu de menținut.

“Dacă s-ar opri fabrica în care lucrez eu, mi-aș îndrepta atenția spre un loc de muncă care să nu presupună contactul cu publicul sau măcar să se poată păstra distanța socială. În principiu mi-aș dori o muncă de birou, secretară, contabilă, un post care nu implică efort fizic” a spus femeia, de 35 de ani.

Și Marius Bota preferă un post de IT, nu din pricina fricii de Covid-19, ci din punct de vedere financiar. „Acum lucrez într-un service, dar mi-ar plăcea ca pe viitor să lucrez în domeniul de IT. În primul rând este unul dintre cele mai bine plătite domenii, în al doilea rând îmi place, iar în al treilea rând este domeniul viitorului”, a spus tânărul, din Baia Mare.

Mircea Ungur are 30 de ani și, de-a lungul timpului, a schimbat mai multe locuri de muncă printre care agent de securitate, asistent manager, lucrător comercial. Dorința lui este să lucreze în domeniul vânzărilor.

“În momentul actual lucrez, dar, având în vedere că n-a trecut pandemia, cred că ar trebui să ne axăm pe joburi care pot fi efectuate și de la distanță. Munca în fabrici, saloane, restaurante sau localuri rămâne sub semnul întrebării, atâta timp cât există pandemia”, a spus bărbatul, din Baia Mare.

O mare parte din cei care sunt în căutarea unui loc de muncă sau vor să-și schimbe jobul în viitor, caută în primul rând siguranță, atât în ceea ce privește sănătatea, cât și stabilitatea postului în raport cu pandemia.

V.R.