LIGA FLORILOR SE REIA MAI DEVREME - Debut în forță pentru handbalistele de la CS Minaur în 2021

Începutul anului viitor va fi unul foarte greu pentru handbalistele de la CS Minaur.

LIGA FLORILOR SE REIA MAI DEVREME - Debut în forță pentru handbalistele de la CS Minaur în 2021

Fetele de la CS Minaur vor juca în luna ianuarie atât în EHF European League, cât și în Liga Florilor.

CS Minaur s-a pregătit intens în aceste zile pentru primele partide oficiale din 2021. Din 27 decembrie echipa s-a antrenat în efectiv complet, după ce s-au alăturat lotului și cele șapte handbaliste care au participat la ultima ediție a Campionatului European (Cristina Laslo, Andreea Popa, Anca Polocoșer, Sonia Seraficeanu – România, Linn Blohm, Filippa Idehn – Suedia, Jelena Lavko – Serbia). De asemenea, la pregătiri participă și Karoline de Souza, handbalista din Brazilia fiind acum în posesia tuturor actelor necesare pentru a putea fi legitimată.

CS Minaur nu poate conta, în schimb, pe Mikaela Massing (Suedia) și Helena Rysankova (Cehia), care sunt indisponibile până la finalul sezonului din cauza unor accidentări grave.

Băimărencele vor juca primul meci oficial sâmbătă, 9 ianuarie 2021 (ora 15), în grupa C a competiției Europene EHF European League, când vor întâlni pe teren propriu formația norvegiană Storhamar Handball Elite. Din aceeași grupă mai fac parte Astrahanocka Astrahan (Rusia) și Thuringer HC (Germania).

După partida din EHF European League, pentru elevele antrenorului Costică Buceschi urmează derby-ul din campionat cu CSM București.

Liga Florilor la handbal feminin se va relua anul viitor, la mijlocul lunii ianuarie. Deși următoarea etapă a campionatului era programată pentru data de 28-29 ianuarie, aceasta a fost devansată pentru zilele de 12 și 13 ianuarie. Partidele din runda a șaptea se vor desfășura, la fel ca până acum, sub forma unui turneu. De data aceasta, partidele vor fi găzduite de Sala „Dumitru Popescu Colibași” din Brașov.

Derby-ul etapei este reprezentat de meciul CS Minaur Baia Mare – CSM București, în care se vor întâlni singurele echipe neînvinse în actuala ediție a Ligii Florilor. Băimărencele ocupă locul 2, cu 16 puncte, în timp ce adversarele se află pe prima poziție a clasamentului cu maximul de puncte (18).

M. S.