LIGA 2 - ACSF Recea nu a ratat oportunitatea de a câștiga trei puncte

ACSF Recea a obținut o nouă victorie.

LIGA 2 - ACSF Recea nu a ratat oportunitatea de a câștiga trei puncte

ACS Fotbal Comuna Recea a obținut trei puncte prețioase în etapa a 12-a a Ligii 2 la fotbal. A fost primul meci din acest campionat în care formația maramureșeană a fost favorită, ținând cont că a jucat pe teren propriu în fața unei echipe puternic lovită de Covid-19, care a venit la acest meci cu doar 15 fotbaliști. Din cauza coronavirusului, gazdele nu au putut conta pe Ispas și Bura.

ACSF Recea - Unirea Slobozia 2-0 (1-0)

ACSF Recea: Răilean – Potcoavă, Bakmaz, Oiță, D. Simion (30 Jucan) – Văsălie (52 Brata), Akhmatov, Micaș, R. Rus (86 Mărieș) – Luboya – M. Coman. Rezerve neutilizate: Bota – Lihet, M. Urs, Chinde, Szecui, A.. Lung. Antrenor: Nicolae Constantin.

Unirea Slobozia: Poiană – R. Ghiță, Chebac, Suciu, C. Toma – M. Lemnaru, Bălan (90 Comșa), Gherasim – Mihalache, Al. Muscă, Trucă. Rezerve neutilizate: G. Tudor – Negoiu, Pocol. Antrenor: Enache Costea.

La fel cum au fost toate meciurile din acest sezon desfășurate pe stadionul din Recea și jocul cu Unirea Slobozia a fost unul spectaculos, presărat cu multe ocazii de gol, chiar dacă meciul s-a desfășurat pe un gazon foarte prost.

Oaspeții au început mai bine jocul, și au ratat o ocazie imensă în min. 2 prin Mihalache, șutul acestuia de la 6 metri fiind respins în extremis de Răilean. Au urmat trei ocazii consecutive ratate de Romario Rus, în minutele 12, 13 și 15, care a trimis de puțin mingea pe lângă sau peste poartă. Apoi, în min. 19 Coman, nemarcat în careu, a ratat de puțin întâlnirea cu mingea la lovitura liberă executată de Akhmatov. ACSF Recea a deschis scorul în minutul 23. Coman l-a lansat în adâncime pe Luboya și centrarea acestuia pe jos, de pe dreapta, a fost fructificată de la doi metri de Văsălie (1-0), cu mari emoții (mingea a atins bara transversală înainte de a intra în poartă). Până la pauză gazdele au mai irosit două ocazii importante prin Coman și Văsălie, care nu au reușit să-l învingă pe portarul oaspeților, la aceeași fază, în min. 44.

După pauză oaspeții au presat mai mult în speranța obținerii egalării, dar cei care au marcat au fost tot elevii lui Nae Constantin. După ce a ratat o ocazie mare în min. 63, în min. 75 Luboya a interceptat o minge la 40 de metri de poarta oaspeților, a pătruns în care și l-a învins, din două încercări, pe portarul Poiană (2-0). Până la final, am mai consemnat, în min. 77 o nouă intervenție de excepție a lui Răilean în fața fostului atacant al echipei CS Minaur, Alexandru Muscă.

Miercuri, ACSF Recea va juca, în deplasare, cu SCM Gloria Buzău, partida restantă din etapa a 11-a.

M. S.