LENE MARE - Drumul Nordului în pericol?

Că se lucrează lent pe Drumul Nordului o știe toată lumea. Cei mai nemulțumiți sunt șoferii, care trebuie să își distrugă mașinile și trebuie să treacă prin tot disconfortul creat de modernizarea acestui drum. Însă cu cât disconfortul se prelungește, cu atât nemulțumirile sunt mai mari.

LENE MARE - Drumul Nordului în pericol?

Ritmul lent al lucrărilor de reabilitare a Drumului Nordului nemulțumește actuala conducere a Consiliului Județean. Toți factorii implicați în derularea acestui proiect  au fost chemați la discuții la Palatul Administrativ, iar de acum înainte se speră ca muncitorii să fie ceva mai vioi atunci când pun mâna pe lopată și târnăcop.

Au fost solicitate termene clare care să fie respectate pentru fiecare etapă a  lucrărilor având în vedere disconfortul creat maramureșenilor, dar și faptul că se apropie sezonul rece, iar execuția lucrărilor va fi mult îngreunate din cauza temperaturilor scăzute.

 ”Din start lucrările au pornit cu 200 de zile întârziere. Conform contractului termenul de finalizare a fost stabilit pentru aprilie 2021, însă, în modul în care vă organizați, îmi este greu să cred că acest lucru va fi respectat. Cer seriozitate și organizare eficientă. În momentul de față am constatat în teren că lucrurile nu se îndreaptă înspre direcția dorită. Ați început foarte multe șantiere fără să finalizați niciunul dintre acestea”, a punctat președintele Consiliului Județean Maramureș.

Știm că s-a făcut o restructurare la nivel managerial,  iar în momentul de față întreaga echipă a fost schimbată.

Josef Reisenbauer, manager director Implenia: ”Recunoaștem și noi că a existat o lipsă de organizare. Am luat măsuri însă este nevoie de timp pentru a le implementa. Încercăm să găsim soluții pentru problemele pe care și dumneavoastră le-ați constatat în teren. Vă garantăm însă că în perioada care urmează vom încerca să recuperăm o parte din întârzierile pe care le-am înregistrat pe contract. Față de graficul stabilit în primăvara și în vara acestui an avem o întârziere de 34% pe lotul I și de 9 procente pe lotul II”.

În momentul de față executantul lucrărilor a angrenat 167 de oameni și 75 de utilaje pentru a reuși să recupereze din întârzierile de execuție. Conducerea Implenia susține că lucrările de asfaltare vor continua și în perioada următoare, atât cât vor permite condițiile meteorologice, însă nu se va face rabat de la calitate. Drumul Nordului are o lungime de 80 km și cuprinde tronsoanele Ariniș – Gârdani – Fărcașa – Ardusat – Hideaga – Șomcuta – Remetea Chioarului – Coaș – Copalnic Mănăștur – Vad – Lăschia – Făurești – Șurdești.

H.D.