LA ZĂPADĂ - Sezonul de ski la Cavnic se deschide în decembrie

Chiar dacă suntem în pandemie, sunt mulți cei care așteaptă venirea iernii, implicit startul sezonului pentru sporturile de iarnă. Administratorii pârtiilor de schi din zona Cavnic speră să dea drumul sezonului de iarnă chiar în primele zile ale lunii decembrie.

LA ZĂPADĂ - Sezonul de ski la Cavnic se deschide în decembrie
„Ne pregătim pentru sezonul de iarnă 2020-2021!!! Tunurile de zăpadă sunt în așteptarea temperaturilor negative. Preconizăm deschiderea sezonului de iarnă 2020-2021 la începutul lunii decembrie, în funcție de evoluția temperaturilor. Sperăm să deschidem la 1 decembrie măcar una din pârtii. Evident că lucrul cel mai important în această perioadă este implementarea unor măsuri specifice pentru a limita răspândirea virusului. Am adus modificări în acest sens și la restaurant și la apresski și la centrul de închirieri și la zona de așteptare. Ne dorim sa ne ajutați în acest sens, respectând regulile impuse. Nu știm exact cum va fi acest sezon, ce restricții vor mai apărea. Însă noi continuam să facem ceea ce știm : zăpadă artificială și pârtii întreținute. Și sperăm să aducem un gram de fericire tuturor celor care ne vor vizita în acest sezon”, spun cei de la Superski Cavnic.
”Suntem destul de optimiști. Noi avem doar instalații de urcare în aer liber 2 cu capacitate de 1 persoana în același timp (teleski) și un telescaun de 2 locuri. Pe telescaun dacă persoanele nu sunt din același familie pot urca singuri pe instalație. Vin multe familii, deci nu putem spune ca va trebui sa reducem la jumate capacitatea de transport. Ceea ce ne ajuta, în sensul ca nu vom aglomera turiștii la coada de acces pe instalații. Am mărit zona de așteptare la centrul de inchirieri. Am mutat apres ski de la baza pârtiei în alta zona pentru a nu aglomera oamenii intr-un singur loc. De asemenea la restaurant am făcut geam de servire afara pentru ca mâncarea sa fie luata în regim Take away și am mărit puțin și zona de terasa. În cadrul parcării de la baza pârtiei am instalat bariere care limitează numărul de mașini ( aceasta dacă va fi cazul). Dezinfectant sunt evident peste tot, masca sau caugla vor fi obligatorii. In ceea ce privește școală de ski, noi dispunem de zona privata pentru monitorii scolii noastre unde este limitat numărul de turiști. Noi lucram la școală de ski mai mult pe ore private, iar la grupuri avem doar familii.Ne bazam sigur foarte mult și pe comportamentul turiștilor care speram sa respecte regulile sce vor fi impuse. Sezonul de ski tine 4 luni ( din decembrie pana în aprilie). Ne bazam pe faptul ca și dacă bor fi limitări nu vor fi pe 4 luni consecutive.”, au mai precizat reprezentanții Superski Cavnic pentru „Axanews.ro”.
FOTO Superski Cavnic
H.D.