LA TV - A demisionat la cinci zile după ce a ajuns președinte

Și-a anunţat demisia într-un mesaj televizat adresat naţiunii.

LA TV - A demisionat la cinci zile după ce a ajuns președinte

Președintele interimar al Peru, Manuel Merino, a demisionat duminică, la numai cinci zile după ce a ajuns la putere. Decizia a fost luată în urma unor proteste extrem de violente, care au izbucnit după ce fostul președinte Martin Vizcarra a fost pus sub acuzare, relatează CNN, citat de digi24.

Manuel Merino şi-a anunţat duminica demisia „irevocabilă” de la Preşedinţia Peru şi a lansat un apel la „pace şi unitate”, un pas ce deschide calea pentru soluţionarea crizei politice grave şi profunde cu care se confruntă ţara de când a preluat puterea, săptămâna trecută.

El şi-a anunţat demisia într-un mesaj televizat adresat naţiunii, la doar câteva minute după ce Congresul l-a îndemnat să demisioneze, solicitând totodată o sesiune plenară extraordinară pentru a găsi o soluţie constituţională la criză şi a găsi un succesor al preşedintelui demisionar.

Anunţul demisiei a fost primit cu emoţie şi aplauze pe străzi, unde mii de cetăţeni au continuat să protesteze.

Lunea trecută, Parlamentul din Peru a votat pentru destituirea preşedintelui Martin Vizcarra pentru „incapacitate morală”, fiind acuzat că a luat mită în timp ce era guvernator, în 2014. Instalarea la preşedinţie a lui Merino (centru-dreapta), fost preşedinte al legislativului, a generat manifestaţii de protest la Lima şi în alte oraşe, transmite Agerpres.

C.S.