LA MODĂ - Băimăreanul Adrian Ghenie vinde bine

licitatie, arta, veterani

LA MODĂ - Băimăreanul Adrian Ghenie vinde bine

Miercuri, 11 noiembrie, de Ziua Veteranilor, a avut loc a doua ediţie a licitației caritabile Pentru cei rămași. Evenimentul, organizat de Asociația Militarilor Veterani și a Veteranilor cu Dizabilităţi Sf. Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir (AMVVD) cu sprijinul Casei de licitaţii Artmark, a avut ca scop strângerea de fonduri pentru continuarea lucrărilor la Centrul pentru recuperarea, refacerea și reabilitatea veteranilor și veteranilor cu dizabilități din teatrele de operații, din Târgoviște.

Au fost licitate obiecte donate în acest scop de persoane din diverse domenii sociale, care, astfel, sprijină efortul veteranilor din teatrele de operaţii de a transforma un vis în realitate.

Trei tablouri semnate de băimăreanul Adrian Ghenie, "Untitled (Memory)", "The Lidless Eye" şi "Untitled (Aripă)", au fost adjudecate cu cele mai mari preţuri.

 "Untitled (Memory)" a fost vândut în final pentru 110.000 de euro, "The Lidless Eye" cu 67.500 de euro şi  "Untitled (Aripă)" cu 28.000 de euro. 

Realizarea primului centru de recuperare, refacere și reabilitare a veteranilor și veteranilor cu dizabilități din teatrele de operații a devenit principalul obiectiv al AMVVD, în 2018. Atunci, Primăria Târgoviște a aprobat concesiunea, pentru o perioadă de 49 de ani cu posibilitatea prelungirii, către AMVVD a domeniului de lângă Mănăstirea Dealu.

Acesta cuprinde un teren de aproximativ 10 hectare, cu două clădiri cu o suprafață utilă de aproape 20.000 mp.

M. S.