LA FRONTIERĂ - Focuri de armă în miez de noapte în Maramureș

Polițiștii de frontieră au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare pentru a încerca reținerea unor persoane care se ocupau cu adusul de țigări din Ucraina.

LA FRONTIERĂ - Focuri de armă în miez de noapte în Maramureș

Polițiștii de frontieră au observat în 24 noiembrie în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Crasna Vișeului, mai multe persoane care se deplasau de la frontiera de stat spre interiorul ţării, transportând în spate colete voluminoase.

„Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor, efectuând somațiile legale prin voce, moment în care acestea au abandonat coletele şi au fugit, dispersându-se în direcții diferite. Deoarece personale în cauză nu s-au supus somațiilor, polițiștii de frontieră au tras două focuri de armă în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale în vigoare, însă nici de această dată nu s-au oprit. Totodată, au fost anunţate despre eveniment autorităţile de frontieră din Ucraina, în vederea cercetării în comun a cazului.       

La faţa locului au fost descoperite patru colete care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 2.497 pachete cu țigări cu timbru fiscal Belarus și Duty-Free”, a declarat Iulia Stan, purtător de cuvânt al ITPF Sighetu Marmației. 

Ţigările valorau aproximativ 30.000 lei și au fost ridicate în vederea confiscării. În cauză se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale.

H.D.