LA DATORIE - Polițiștii din Maramureș au ajutat la nașterea unui copil

Un cuplu din Săcel puteau pierde un copil după ce au fost la un pas să nu ajungă la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare. Au trebuit să vină cu mașina peste 100 de km până în Baia Mare pentru o naștere care se putea face fîe în Borșa sau în Vișeu, dacă ar exista maternitate.

LA DATORIE - Polițiștii din Maramureș au ajutat la nașterea unui copil

Norocul cuplului din Săcel a fost acela că au dat peste niște polițiști care i-au ajutat să ajungă în cel mai scurt timp la unitatea medicală. Mașina de poliție a fost antemergător pentru mașina familiei din Săcel.

„„A fost un drum de 9 minute, care avea o singură destinație, sala de nașteri a Spitalului Județean din Baia Mare.  Colegul nostru, Cătălin, a fost cel care a escortat un cuplu care se deplasa către spital, mămica fiind în punctul de a naște. A făcut posibil ca deplasarea să se desfășoare în siguranță și, astfel, face parte din poveștile de la naștere ale pruncului. Suntem prezenți să ajutăm, indiferent de situație!”, spune Poliția Română. 


„Stirea reală și dureroasă e ca acel cuplu venea de la 140 de kilometri distanță (din comuna Săcel), pentru că peste 100.000 de persoane din nordul Maramuresului nu au acces la o Maternitate!!! Noi, Asociația PărințiSalvatori, am demarat un proiect de susținere a redeschiderii Maternității din Viseu de Sus - pentru a ajuta peste 100.000 de maramureseni care apartineau de aceasta Maternitate să nu mai fie in situatia cuplului din știre, sau situatii mult mai grave, inclusiv decese ale nou-născuților!!!”, ne spune Vasile Vlașin. 

H.D.