JOI, 14 IANUARIE - Caravana drepturilor sociale pornește din Baia Mare

Proteste de amploare în România.

JOI, 14 IANUARIE - Caravana drepturilor sociale pornește din Baia Mare
Comitetul Confederal al CNS Cartel ALFA, întrunit luni, 11 ianuarie, a decis declanșarea unui program de acțiuni de protest. Decizia a fost luată în urma analizei situației actuale, a programului de guvernare, a măsurilor luate sau anunțate de actualul guvern, care dezavantajează profund și preponderent categoriile de lucrători reprezentate de confederație, și, mai larg, categoriile cele mai sărace ale cetățenilor.
"Pentru a putea respecta măsurile de securitate sanitară din această perioadă, acțiunile se vor desfășura etapizat și în cascadă, pe parcursul lunilor ianuarie și februarie și cuprind acțiuni de stradă, manifestări în fața instituțiilor publice, prefecturi, Administrația Prezidențială, Ministere, sediul partidelor guvernamentale, memorii, scrisori, petiții, discuții cu parlamentari din toate partidele parlamentare", informează reprezentanții Confederației Naționale Sindicale Cartel ALFA.
Programul de acțiuni debutează în această săptămână, joi, 14 ianuarie, cu Caravana drepturilor sociale, pe traseul: Baia Mare – Târgu Mureș – Brașov – Ploiești – București (Administrația Prezidențială - sediile PNL, USR+Plus și UDMR - Ministerul Finanțelor Publice).
"Caravana pornește de la Baia Mare, unde va avea loc un miting în fața prefecturii cu participarea sindcatelor locale, iar apoi, pe traseul spre București, se va opri în orașele Targu Mureș, Brașov și Ploiești, unde de asemenea vor avea loc acțiuni în fața prefecturilor, cu participarea sindicatelor din zonă. În București, caravana se va îndrepta către Administrația Prezidențială, cu o acțiune programată pentru data de 18.01, ora 10.00. În următoarele două zile, protestul se mută la sediul partidelor politice din arcul de guvernare (19.01) și Ministerul Finanțelor Publice (20.01)", precizează reprezentanții Confederației Naționale Sindicale Cartel ALFA.
M. S.