JOCURI MURDARE – Alegerea viceprimarilor, amânată

Cei care au șanse să fie viceprimari, chiar și în localitățile unde se știu numele lor, vor trebui să mai aștepte. Surse politice spun că viceprimarii vor fi desemnați abia după ce vor avea loc alegerile generale

JOCURI MURDARE – Alegerea viceprimarilor, amânată

În toate unitățile administrative teritoriale din Maramureș se fac calcule acum pentru alegerea viceprimarilor. După ce vicepreședinții Consiliului Județean au fost aleși folosindu-se o ”portiță” legislativă, cu majoritatea consilierilor locali validați până la acea dată (nu majoritatea din numărul total al consilierilor aleși), acum se joacă murdar și pentru alegerea viceprimarilor.

În Baia Mare, numele lui Mircea Cirț nu mai apare printre posibilii viceprimari de mai multă vreme. Cu toate că el era optimist imediat după aflarea rezultatelor de la vot, s-a convins că politica este un domeniu cel puțin la fel de ”câinos” ca afacerile. Ba chiar cu o miză mai mare, dat fiind faptul că în afaceri se pun la bătaie banii proprii, pe când în politică bătaia e pe banii publici.

Numai că cei care au șanse să fie viceprimari, chiar și în localitățile unde se știu numele lor, vor trebui să mai aștepte. Surse politice spun că viceprimarii vor fi desemnați abia după ce vor avea loc alegerile generale. Atunci se va ști care e eșicherul politic la nivel național și atunci se vor stabili noi alianțe și în teritoriu.

I.V.