IUBIRE - La 17 ani a vrut să fugă cu iubitul în Germania

O tânără de doar 17 ani a fost depistată de polițiștii de frontieră într-un microbuz care se îndrepta spre Germania. Minora era însoțită de iubitul acesteia, de doar 20 de ani, iar acum ambii vor avea de dat explicații autoriităților.

IUBIRE - La 17 ani a vrut să fugă cu iubitul în Germania

În finalul de săptămână trecut la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II,  s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, în vârstă 32 de ani, conducând  un microbuz, înmatriculat în România, având ca pasageri opt cetăţeni români.

„La controlul de frontieră a fost descoperită, ascunsă în spatele banchetelor, în locul destinat șoferului pentru odihnă, o persoană de sex feminin. Deoarece nu avea documente asupra ei, în baza declaraţiei verbale, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări şi au stabilit că persoana este cetăţean român minor, în vârstă de 17 ani. La cercetări, şoferul mijlocului de transport a declarat că tânăra nu are documente de identitate şi nici procură notarială din partea părinţilor, iar aceasta a recurs la această metodă deoarece voia să ajungă în Germania împreună cu prietenul ei, un cetăţean român în vârstă de 20 de ani, care era pasager în acelaşi microbuz”, precizează Poliția de Frontieră.

Sunt efectuate în acest moment cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru șofer și prietenul tinerei, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale care se impun.

H.D.