INVESTIȚII - Proiecte pentru localitățile Maramureșului, finanțate de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației

Lista proiectelor care au fost depuse de administrațiile maramureșene pentru finanțare sau care chiar au primit finanțare de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației este lungă. Secretarul de stat Florin Creț a anunțat recent care sunt proiectele depuse de administrația din Bârsana.      

”Mănăstirea Bârsana, un Rai pe Pământ, se află în comuna cu același nume din județul Maramureș. Este unul dintre locurile cu o mare încărcătură spirituală de pe plaiurile maramureșene, unde mintea și inima se unesc într-o liniște desăvârșită.

De altfel, pentru comuna Bârsana, 11 obiective de investiții se află pe listă ca proiecte finanțate ori depuse prin Programul Național de Dezvoltare Locală, iar alte nou„ se regăsesc pe lista proiectelor derulate prin Compania Națională de Investiții.

Proiectele vizează dezvoltarea comunei în mai multe direcții, așa cum veți vedea și în tabele, mai jos. Punctez: reabilitarea unor instituții de învățământ, a dispensarului uman, a iluminatului public, a unor străzi de interes local, dar și construirea de poduri, baze sportive sau chiar sediul primăriei din comuna Bârsana”, a arătat Florin Creț.

Bârsana se adaugă astfel pe lista localităților maramureșene care au găsit sprijin pentru finanțarea proiectelor. Cu câteva zile înainte Florin Creț a dat exemplul altor trei localități unde proiectele prind contur cu ajutorul ministerului în al cărui organigramă este și maramureșeanul nostru: Săpânța, Șișești, Cavnic.

Merită menționat aici și sprijinul acordat pentru realizarea unor obiective de investiții realizate în baza proiectului-tip "Săli de sport cu tribună de 180 locuri", din cadrul “Programului Național de interes public și social” dar și pentru realizarea obiectivelor de investiții din cadrul aceluiași program, însă, de această dată, realizate pe baza proiectului-pilot ”Sală de sport școlară”.

Proiectele (Săli de sport de 102 locuri) se derulează prin Compania Națională de Investiții, iar amplasamentele se află în următoarele localități: Baia-Sprie, Recea, Bârsana, Bistra, Călinești, Groșii Țibleșului, Moisei, Petrova, Ruscova.

 

I.V.