INTENȚIE - Homosexualii au interzis în Ungaria

Guvernul de la Budapesta dorește modificarea constituției, astfel încat homosexualilor să le fie interzis să-și întemeieze familii și să adopte copii.

INTENȚIE - Homosexualii au interzis în Ungaria

Guvernul de la Budapesta a propus un amendament la Constituție, prin care vrea să impună viziunea creștină a rolurilor de gen în creşterea copiilor, relatează Agerpres. Prin această măsură, partidul naţionalist de guvernământ al premierului Viktor Orban apelează la retorica anti-LGBT pentru a-şi consolida susţinerea în rândul electoratului.

”Proiectul de amendament înaintat parlamentului de ministrul justiţiei Judit Varga afirmă că trebuie să li se garanteze copiilor o "creştere bazată pe valori ce decurg din ...cultura creştină a Ungariei". "Baza relaţiilor de familie este căsătoria", a declarat ea. "Mama este o femeie, tatăl este un bărbat". În proiect se mai afirmă că Ungaria "protejează dreptul copiilor la identitatea de gen cu care s-au născut" folosind un limbaj similar celui din campania guvernamentală privind interzicerea identităţilor transgender”, relatează Agerpres.

În aceste condiții, comunitatea LGTB din Ungaria riscă să devină ținta unor jocuri politice.

A.H.