INOVAȚIE - S-a inventat un spray care te protejează de Covid-19

Crezi în produse minune?

INOVAȚIE - S-a inventat un spray care te protejează de Covid-19

 Cât de frumos ar fi dacă am avea o soluție rapidă iar covid ar dispărea. Uite că oamenii de știință au inventat un spray nazal care ar fi capabil de prevenirea infecției cu coronavirus, precum și împiedicarea transmiterii virusului de la purtător. Spray-ul a fost dezvoltat de cercetătorii de la Universitatea Birmingham, transmite Sky News, citat de digi24.

Potrivit studiului, care încă nu a fost evaluat de alți specialiști din domeniu, prinde și acoperă virusul înăuntrul nasului, de unde poate fi eliminat prin suflarea nasului sau înghițire.

Având în vedere că virusul este prins de spray, aceasta previne inhalarea de către corp, așa că orice particule virale care trec de la o persoană la alta prin strănut sau tuse, aceea din urmă este mai puțin probabil să fie infectată de particule active de virus, potrivit cercetătorilor.

Profesorul Liam Grover, unul dintre principalii autori ai studiului, a declarat: “Deși nasurile noastre filtrează mii de litri de aer în fiecare zi, nu prea există o protecție față de infecție, iar majoritatea virusurilor din aer sunt transmise prin pasajul nazal. Sprayul pe care l-am conceput oferă acea protecție dar poate preveni și trecerea virusului de la o persoană la alta”, conform digi24.

C.S.