INIMĂ SĂNĂTOASĂ: O ceașcă de ceai poate face minuni pentr inimă

O ceașcă de ceai băută din când în când poate contribui la sănătatea inimii, spun cercetătorii.

INIMĂ SĂNĂTOASĂ: O ceașcă de ceai poate face minuni pentr inimă
Ceaiul ajută sănătatea inimii

Cel puțin o ceașcă de ceai băută la fiecare două zile sau mai des poate fi un lucru bun pentru inimă, potrivit unui studiu publicat în European Journal of Preventive Cardiology.

Studiul a inclus date de la peste 100.000 de adulți chinezi care au făcut parte dintr-un studiu de sănătate pe termen lung. Participanții au furnizat informații despre sănătate și comportament, inclusiv cât de mult beau ceai. Urmărirea a durat în medie șapte ani, notează health.harvard.edu.

În comparație cu persoanele care beau mai puțin de trei căni de ceai pe săptămână, cei care beau mai mult aveau un risc mai mic cu 20% de atac de cord sau de o problemă aferentă și un risc mai mic de 22% de a muri de boli de inimă.

Concluziile nu dovedesc că consumul de ceai a fost responsabil pentru aceste beneficii. Dar ceaiul verde și cel negru sunt bogate în compuși numiți flavonoizi care ajută la amortizarea inflamației, unul dintre vinovații principali în bolile de inimă.

Consumul de ceai au fost, de asemenea, legate de scăderea colesterolului și de funcționarea îmbunătățită a vaselor de sânge.