INEDIT - Clip video pentru asistenții medicali din Maramureș

În Maramureș se lucrează în aceste zile la un clip video care dorește să ridice moralul asistenților medicali, dar și al întreg personalului medical, care luptă în prima linie împotriva noului coronavirus.

INEDIT - Clip video pentru asistenții medicali din Maramureș

Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, filiala Maramureș (OAMGMAMR) s-a gandit la un mod indeit de a ridica moralul colegelor care lucreaz„ zi și noapte pentru a salva pacienții infectați cu COVID-19, și anume realizarea unui clip video. 

Conducerea instituției a precizat că acum se fac mai multe filmări în spitalele din Maramureș, iar clipul va fi lansat aproximativ la jumătatea lunii. 

”Noi pregătim un clip video pentru asistenții medicali, ca un omagiu, tocmai pentru a le mulțumi asistenților medicali care sunt în prima linie.Indiferent de locul în care lucrează acum asistenții medicali, uzura este foarte mare. Clipul este făcut la nivel de Maramureș și ne-am gândit poate să-l facem și la nivel național.

Este foarte important să le ridicăm un pic moralul. Viețile noastre, ale tuturor au fost date peste cap anul acesta, iar speranța de a reveni la normalitate apasă și mai mult pe umerii personalului medical. Ei fiind în prima linie, și-au lăsta familiile, și-au pus viața lor personală la o parte și dau totul pentru a-și salva semenii. Uzura și încărcătura este foarte mare. Jurămâtul profesional trebuie respectat dincolo de orice sacrificii.

Avem foarte muți profesioniști, oameni dedicați care nu și-au pierdut entuziasmul. Chiar am discutat cu o colegă de la terapie intensivă, care spunea că mereu le-a fost greu, dar acum încărcătura emoțională este foarte mare. 

 Acum se filmează prin spitale și noi sperăm ca acest clip să fie gata până la jumătate lunii decembrie”, a declarat Viorica Totorean, președintele OAMGMAMR.

A.H.