INEDIT - Baia Mare va avea un nou spital

În municipiul Baia Mare urmează să se mai construiască un spital, din fonduri europene. Acesta ar fi cel de-al patrulea spital din oraș, după Spitalul Județean, Spitalul TBC și cel de Psihiatrie.

INEDIT - Baia Mare va avea un nou spital

Dacă totul merge bine, Baia Mare urmează să mai aibă un nou spital. Mai exact este vorba de un spital modular, construit din fonduri europene. Într-o primă fază, noul spital va fi destinat pacienților confirmați cu noul coronavirus, dar el va rămne funcțional și după finalul pandemiei. 

”Am făcut demersurile pentru a reuși să depunem un proiect pe finanțare europeană pe un spital modular la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare, la UPU. Există această presiune epidemiologică și acest spital modular ne-ar ajuta foarte mult pe zona de terapie intensivă, dar și pe zona tampon, astfel încât Spitalul Județean să aibă cât mai puține focare de infecție și pe cât posibil să-l ferim de epidemia de COVID-19. Ne dorim ca Spitalul Județean să rămână un spital curat, care să deservească maramureșenii care au și alte nevoi în afară de COVID-19. Este important ca toți bolnavii să fie tratați în această perioadă indiferrent de afecțiunile de care suferă”, a declarat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș. 

Noul spital, construit în curtea Spitalului Județean de Urgență Baia Mare, presupune o investiție de peste 3 milioane de euro și va fi funcțional peste 10 ani. 

”Acest spital modular va avea o valoare de aproximativ 3,5 milioane de euro. Am reușit în acastă lună să introducem în ghidul de finanțare posibilitatea ca CJ Maramureș să poată fi eligibil pe acest tip de proiecte. În prmă fază, pe acest tip de proiecte erau eligibile numai spitalele universitare, adică câteva spitale din țară. În urma unor discuții s-a înțeles nevoia pe care o avem și noi în Maramureș, dar și alte județe, astfel încât astăzi suntem eligibili.

Spitalul modular va fi foarte bine dotat și ve deservi populația județului Maramureș, nu doar în această perioadă, ci va avea o utilitate de 10-15 ani de zile de acum încolo”, concluzionează Consiliul Județean Maramureș.

A.H.