CENTRE VACCINARE - Unde se pot vaccina maramureșenii împotriva COVID-19

Maramureșul se pregătește pentru vaccinarea populației împotriva noului coronavirus.

CENTRE VACCINARE - Unde se pot vaccina maramureșenii împotriva COVID-19

Conform reprezentanților Grupului Județean de Comunicare Strategică (CJSU) Maramureș, județul nostru a propus în total 21 de centre unde populația se va putea vaccina. Astfel, 8 centre vor fi în cadrul spitalelor din Maramureș, iar restul de 11 în diverse localități.

De asemenea, județul nostru ar putea să aibă și 2 centre mobile de vaccinare anti-COVID-19. Conform CJSU Maramureș, locațiile precizate sunt deocamdată la nivel de propuneri, iar vineri se va ști exact care centre vor primi și aprobarea de la nivel central. 

Conducerea Direcției de Sănătate Publică (DSP) Maramureș a precizat că primii vaccinați împotriva noului coronavirus sunt angajații din sistemul sanitar. Aceștia vor fi vaccinați în centrele de vaccinare din spitale. 

”Într-o primă fază vor fi centre în toate spitalele din județ, care vor efectua centre pentru personalul medical. După aceea o să avem centre de vaccinare comunitare la nivelul Băii Mari. Pe langă cele trei centre din spitale, în Baia Mare vor mai fi încă trei. În Sighet vor fi tot trei, plus cel din spital. Va mai fi cate un centru în Șomcuta, Targu Lăpuș, Poienile de sub Munte. Să vedem dacă va rămane și la Seini un centru, sau îl vom aduce în Baia Mare. 

S-a făcut cartagrafierea personalului medical, ieri s-a centralizat și s-a anunțatla fiecare centru. Aici intră: medicii de familie, stomatologii, personalul din farmacii, drogherii, personalul din spitale. Acum așteptăm să vină vaccinul ca lumea să înceapă să se vaccineze.

Avem un procent de cam 70-75% în randul personalului medical, de la medici la infirmieri, care sunt dispuși să se vaccineze. Dar procentul cu siguranță va crește. odată ce va începe vaccinarea. 

După ce se va vaccina personalul medical, urmează în a doua fază persoanele din centrele rezidențiale, persoanele peste 65 de ani . Apoi urmează populația generală, dar excepție fac copiii sub 16 ani pentru că așa a fost promulgat vaccinul în acest moment pentru spațiul european”, a declarat Rareș Pop, directorul DSP Maramureș.

A.H.