ÎNCĂ 14 ZILE - Carantină prelungită în Vișeu de Jos și Petrova

Președintele CJSU Maramureș, prefectul Nicolae-Silviu Ungur, a anunțat că a fost prelungită, cu 14 zile, carantina în Vișeu de Jos și Petrova.

ÎNCĂ 14 ZILE - Carantină prelungită în Vișeu de Jos și Petrova

Președintele CJSU Maramureș, prefectul Nicolae-Silviu Ungur, a anunțat că a fost prelungită, cu 14 zile, carantina în Vișeu de Jos și Petrova.

„Măsurile și responsabilitățile stabilite pentru prevenirea și limitarea infecției cu noul coronavirus prevăd dezinfecția periodică a spațiilor publice, funcționarea serviciilor de utilitate publică, asigurarea aprovizionării cu alimente, bunuri de strictă necesitate, medicamente, asigurarea serviciilor medicale, identificarea persoanelor cu domiciliul, reședința/adresa declarată în localitatea Vișeu de Jos. S-a instituit obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit cinci ani, prezente în spații publice închise și deschise”, transmit responabilii Instituției Prefectului Județul Maramureș.

Oamenii se vor putea deplasa în interes profesional, pentru asistență medicală, pentru achiziționarea de medicamente dar și pentru

motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie, participarea la slujbe religioase, cu respectarea regulilor de protecție sanitară.

Sunt interzise desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, organizarea de spectacole, concerte, jocurile de noroc, dar și activitatea cu publicul a structurilor de primire turistică.

„Slujbele religioase în lăcașurile de cult se oficiază fără accesul credincioșilor și pot fi transmise pe rețele de socializare sau în mass-media. De asemenea, s-a instituit obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private să-și organizeze și desfășoare activitatea în intervalul orar 05.00 - 21.00. Tranzitarea localității Vișeu de Jos de către persoanele care nu au domiciliul pe raza acesteia este permisă, fiind interzisă oprirea / staționarea în  localitate. Pentru deplasarea justificată persoanele vor prezenta autorităților competente legitimația de serviciu, adeverința de la angajator sau o declarație pe proprie răspundere completată”, au mai precizat resposabilii.