ÎN VIITOR - Vișeul ar putea avea din nou maternitate

Gravidele din zona Maramureșului Istoric au de străbătut sute de kilometri pentru a putea naște în Baia Mare, deoarece în zonă nu există o maternitate.

ÎN VIITOR - Vișeul ar putea avea din nou maternitate

Odată cu renovarea Spitalului Orășenesc Vișeu de Sus, care ar trebui să fie finalizată în primele luni ale anului viitor, locuitorii din zona Maramureșului Istori își doresc și redeschiderea maternității de aici. 

În momentul de față, gravidele au de parcurs peste 100 de kilometri pentru a naște în Baia Mare sau pentru diverse consultații de supraveghere a sarcinii. În acest context, Grupul Părinți Salvatori a inițiat o acțiune de strangere de fonduri, care să facă posibilă redeschiderea maternității din Vișeu de Sus. 

”De o bună bucată de vreme, peste 100.000 de maramureșeni din zona Borșa-Viseu, Valea Vișeului, Valea Izei și Valea Ruscovei nu au acces la o maternitate! Femeile însărcinate trebuie să parcurgă 150-200 de kilometri până la Maternități din Baia Mare, Bistrița sau Cluj, pentru consultații, supravegherea sarcinii și, implicit, pentru naștere.

Primăria Vișeu de Sus a demarat un proiect amplu de reconstrucție a Spitalului, cunoscut fiind faptul că acesta funcționa, în mare parte, într-o fostă cazarmă militară de pe vremea Împăratului Franz Joszef. Dorim să susține redeschiderea maternității din Vișeu de Sus prin cumpărarea și donarea către Spital a unui lot de echipamente extrem de necesare: incubator performant, lămpi de fototerapie pentru nou-născuți, pătuțuri complet echipate, aparate de aspirare căi respiratorii, precum și alte echipamente – în funcție de banii pe care îi vom avea la dispoziție.
Fie că trăiți în această binecuvântată zonă, fie că v-ați născut aici și apoi ați plecat în lumea largă, fie că ați fost turiști în zona noastră… vă rog să susțineți, alături de noi, redeschiderea Maternității din Vișeu de Sus!  Într-o zi, viața unui bebeluș și bucuria unei familii se va datora și dăruirii noastre… Ce poate fi mai minunat decât un cadou pentru viață, acum în prag de Sărbători?”, scrie Vasile Vlașin, președintele Asociației Părinți Salvatori. 
Personaele care doresc să se implice o pot face donand in felul următor:
Fără comision cu card bancar pe pagina Părinți Salvatori la linkul: https://parintisalvatori.ro/doneaza/ (indiferent de valuta sau țara în care este emis cardul tău, vei introduce suma dorită în RON (exemplu: dacă vrei să donezi 100 EUR vei scrie 485) și conversia se va face FĂRĂ COMISION de către procesatorul de plăți online)
Prin virament sau depunere în numerar la CEC BANK în conturile: RO94 CECEC 0019 4600 711 4731 – cont în lei RO90 CECE MM 25 C1 EUR 0680 876 – cont în euro – cod BIC (Swift) CECEROBU Titular cont: Asociația pentru Educație și Caritate – Cod Fiscal 9373178 – cu mențiunea MATERNITATE – (ATENȚIE: la completarea pe telefon sau calculator a contului, nu se vor pune spații între cifre. Aici am pus spații pentru a putea fi citit mai ușor. De asemenea, la contul în Euro, în interiorul contului veți găsi EUR urmat de zero, șase, opt… Unii confundă și scriu EURO, iar plata nu se efectuează sau se anulează.)
Prin PAYPAL la adresa: parintisalvatori@yahoo.com
Prin REVOLUT: folosind numărul +40749936688
Prin contract de sponsorizare, PENTRU FIRME – sumă deductibilă din impozitul pe profit, Asociația noastră fiind înscrisă în Registrul Special al ANAF.
Orice întrebări și informații suplimentare se pot obține telefonic sau whatsapp: 0749-93.66.88 sau prin email: parintisalvatori@yahoo.com.
A.H.