ÎN ULTIMELE 24 DE ORE – A depășit 100 de decese

În ultimele 24 de ore Austria a înregistrat 109 decese de Covid-19, fiind cea mai ridicată cifră de la începerea pandemiei, în condiţiile în care în ţară au fost impuse de două săptămâni noi restricţii, precum închiderea restaurantelor şi a centrelor de agrement, iar în urmă cu două zile au fost închise şcolile şi centrele comerciale, relatează Agerpres.

ÎN ULTIMELE 24 DE ORE – A depășit 100 de decese

În ultimele 24 de ore, Austria a înregistrat 109 decese de Covid-19, fiind cea mai ridicată cifră de la începerea pandemiei, în condiţiile în care în ţară au fost impuse de două săptămâni noi restricţii, precum închiderea restaurantelor şi a centrelor de agrement, iar în urmă cu două zile au fost închise şcolile şi centrele comerciale, relatează Agerpres.

A crescut de asemenea şi numărul spitalizărilor la unităţile de terapie intensivă, unde aproape o treime dintre paturi sunt deja ocupate.

Explozia contagierilor în cel de-al doilea val al pandemiei a determinat autorităţile să decreteze în urmă cu două săptămâni închiderea restaurantelor, cinematografelor şi teatrelor şi să impună interdicţia de circulaţie între orele 20:00 şi 06:00.

Întrucât numărul cazurilor de infectare a continuat să crească, de marţi a intrat în vigoare un nou lockdown, cu măsuri ce includ închiderea tuturor centrelor comerciale neesenţiale, desfăşurarea cursurilor în sistem online şi restricţionarea părăsirii locuinţei, cu excepţia situaţiilor în care se merge la serviciu, la cumpărături sau pentru a ajuta persoanele cu mobilitate redusă.

V.R.