ÎN TIMP DE PANDEMIE - Controale efectuate de ITM Maramureș

Noi controale efectuate, în perioada 9-24 noiembrie, de reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Maramureș.

ÎN TIMP DE PANDEMIE - Controale efectuate de ITM Maramureș

Inspectori din cadrul ITM Maramureș au desfășurat acțiuni specifice de identificare a cazurilor de încălcare a legislației muncii în domeniul Securității și sănătății în muncă. De asemenea, au verificat respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 în rândul lucrătorilor. În cadrul acțiunii au fost verificații și angajatorii care își desfășoară activitatea prin telemuncă.

Au fost controlați un 28 de angajatori, fiind identificate 37 de deficiențe, pentru care au fost dispuse măsuri de remediere. 22 de angajatori au fost sancționați, fiind aplicate un 37 de sancțiuni contravenționale, 35 de avertismente și două amenzi în valoare de 2.000 de lei.

„Din deficiențele constatate, pentru care au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate, amintim: neasigurarea triajului epidemiologic, neutilizarea echipamentului individual de protecție, neasigurarea distanței minime de 1,5 metri între lucrători la locurile de muncă, instruire insuficientă, iar în cazul activității prin telemuncă amintim, lipsa instrucțiunilor proprii pentru activitatea prin telemuncă, lipsa verificării echipamentelor utilizate și a instrucțiunilor de utilizare, etc”, informează reprezentanții ITM Maramureș.

M. S.