ÎN MARAMUREȘ - Deszăpezirea pe drumurile naționale, o problemă

Maramureșul este în prag de iarnă și acum se judecă contestații depuse la licitația pentru deszăpezirea drumurilor naționale din județ. Serviciul Rutier Maramureș speră ca soluția la această contestație să vină cat mai repede pentru a nu se înregistra probleme pe drumurile naționale din cauza zăpezii.

ÎN MARAMUREȘ - Deszăpezirea pe drumurile naționale, o problemă

“Tocmai am făcut o verificare, împreună cu administratorii drumurilor și cu operatorii care vor asigura deszăpezirea, a stocurilor de materiale antiderapante. La drumurile naționale există în jur de 6000 de tone de sare, 38 de tone de clorură, în jur de 1200 de tone de nisip. La drumurile județene avem circa 3000 tone de sare, nisip și 16 utilaje pregătite pentru deszăpezire. La drumurile naționale avem o problemă, o licitație contestată. Noi sperăm să se rezolve cat mai curand, ca să nu avem probleme de genul închiderii de drumuri, blocaje rutiere. Contestația a fost depusă la atribuirea lucrărilor de deszăpezire.

Au fost mai multe firme la licitație iar una din firmele perdante a depus contestație. În această situație administratorul de drum va trebui să ia măsurile care se impun, să asigure deszăpezirea pană la soluționarea contestației. Vorbim de secția de Drumuri Naționale Baia Mare care aparține de Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj, care la randul ei aparține de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din Romania”, a declarat, pentru “Axanews.ro”, Dorin Gherman, șeful Serviciului Rutier Maramureș.

Vă reamintim că în județ în weekendul trecut am avut deja primele intervenții ale drumarilor în zona pasurilor montane Gutâi și Prislop, însă iarna cu adevărat nu a sosit încă.

H.D.