ÎN MARAMUREȘ - COVID-ul va dicta numărul de turiști pentru Sărbătorile de Iarnă

Sărbătorile de Iarnă` vor fi în acest an atipice. Turiștii ar veni și nu ar veni în Maramureș, județul, din punctul de vedere al cazurilor de COVID, nu se simte prea bine, sunt mult prea multe necunoscute. Specialiștii din turism spun că modul cum va evolua pandemia va dicta și numărul de turiști pe care îi vom avea în județ.

ÎN MARAMUREȘ - COVID-ul va dicta numărul de turiști pentru Sărbătorile de Iarnă

“Numărul de turiști depinde foarte mult de evoluția pandemiei. Simplul fapt că sunt multe zvonuri legate de o posibilă "închidere" după alegerile parlamentare nu ajută industria. Cred că dacă lucrurile nu scapă de sub control epidemiologic vorbind, Maramureșul va avea turiști. Evident nu la nivelul dorit sau cel avut în anii trecuți. Majoritatea vor lua decizia de cumpărare a unor pachete de Sărbători aproape de sărbători și în funcție de context. În prezent agențiile  de turism oferă variante de pachete cu anulare fără penalizare dacă situația se înrăutățește și turiștii nu vor mai putea veni. De asemenea, se garantează restituirea sumelor.

Din păcate în prezent sunt multe variabile în această problemă,  fapt care face ca orice previziune să fie un hazard. Însă s-a văzut clar pe sfârșitul verii că oamenii își doresc să călătorească atunci când condițiile o permit, s-a observat și faptul că aceste călătorii avute în august nu au fost urmate de un val masiv de imbolnăviri... Deci turismul nu este un factor de risc mai mare decât alte activități. Se caută acum pachete mai mult cu titlu informativ. Clienții nu se înghesuie să le și achite, din motivele enumerate mai sus”, a declarat, pentru “Axanews.ro”, Diana Iluț, președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), Filiala Nord-Vest.

H.D.