ÎN LIPSA UNUI TEREN - Echipele din Maramureș iau drumul Iclodului

În unele județe se poate, în altele nu.

ÎN LIPSA UNUI TEREN - Echipele din Maramureș iau drumul Iclodului

Deși  au trecut mai bine de trei decenii de la Revoluție, Baia Mare tot nu are un teren de fotbal de dimensiuni normale, cu suprafață sintetică.

Promisiuni au fost și vor fi cu nemiluita, dar nu se face nimic și echipele din Maramureș nu au unde juca meciuri amicale, în condiții decente, pe timpul iernii. În aceste condiții, cea mai la îndemână soluție este reprezentată de terenul din comuna clujeană Iclod, dar deplasarea până acolo și închirierea bazei sportive implică anumite costuri.

Deja au utilizat această bază sportivă de câte două ori în această iarnă ACSF Recea și Progresul Șomcuta Mare și o vor mai face în continuare pentru alte jocuri de pregătire. Și CS Minaur va juca în această iarnă pe Iclod Arena.

Baza sportivă din comuna clujeană Iclod (Iclod Arena), dată în folosință în 2016, este compusă dintr-o arenă modernă, tribune cu 624 locuri pe scaune, vestiare cu dotări de ultimă generație și o lojă care poate găzdui peste 50 de persoane. Baza sportivă mai include o pistă de alergare din tartan de 100 m și o groapă cu nisip pentru sărituri.

În vecinătatea imediată a arenei s-a amenajat un teren de fotbal de dimensiuni mici, ce poate fi folosit și pentru partide de fotbal tenis, un teren de minibaschet și un parc cu aparate pentru fitness în aer liber. Totul a costat aproximativ 550.000 de euro, banii obținuți atât din fonduri europene, cât și din fonduri proprii.

M. S.