ÎN DOI ANI - Maramureșul va avea și el autostradă

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România (CNAIR) anunță prima autostradă pentru județul Maramureș. Conform datelor CNAIR, aceasta ar urma să fie finalizată în doi ani.

ÎN DOI ANI - Maramureșul va avea și el autostradă

Proiectul autostrăzii care va lega Baia Mare de Suceava apare la capitolul Autostrăzi în pregătire, iar traseul acestei autostrăzi ar urma să fie  Baia Mare-Dej-Bistrița-Vatra Dornei-Suceava. Un total de 335 km care vor costa 6681.19 mil. lei fără TVA.  La capitolul observatii aflăm ca în 20.11.2020 a fost stabilit rezultatul proceduirii de atribuire a contractului având ca obiect „ELABORARE STUDIU DE FEZABILITATE DRUM DE MARE VITEZA BAIA MARE - SUCEAVA - LOT 1 BAIA MARE - BISTRIȚA, LOT 2 BISTRIȚA - VATRA DORNEI ȘI LOT 3 VATRA DORNEI - SUCEAVA”.

Pentru Lotul 1 a fost desemnată câștigătoare ASOCIEREA SEARCH CORPORATION – EGIS INTERNATIONAL SAS – EGIS ROMANIA S.A. – SC FORMIN S.A., cu prețul de 15.206.688,64 LEI fără TVA, pentru Lotul 2 a fost desemnat câștigător SC EXPLAN SRL., cu prețul de 15.793.026,12 LEI fără TVA. La lotul 3 avcem câștigătoare ASOCIEREA BEST CONSULTING & DESIGN SRL – INGENIERIA ESPECIALIZADA OBRA CIVIL E INDUSTRIAL, suma fiind de  14.475.000,00 LEI fără TVA.

Autoritățile de la București anunță că pentru fiecare din cele trei loturi durata contractului este de 18 luni de la data de începe a contractului, iar semnarea contractelor de achiziție publică va fi posibilă abia după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații, respectiv după soluționarea acestora. 

Semnarea contractelor este estimatyă să se facă în 21 decembrie 2020, dacă nu vor exista contestații, 

H.D.