ÎN CURÂND - Bolizi în dotarea polițiștilor rutieri din Maramureș

Sunt mulți cei care spun că autospecialele de poliție aflate în dotarea Serviciilor Rutiere au motorizare slabă, motoare de 1.2 sau 1.4, care nu fac față la bolizi cu motoare de 2 sau 3. Polițiștii rutieri recunosc că nu ar strica ca mașinile folosite în trafic să aibă motoare mai puternice, astfel încat să facă față problemelor din trafic.

ÎN CURÂND - Bolizi în dotarea polițiștilor rutieri din Maramureș

“Așa este, mașinile de poliție au în general motoare mici, doar că sunt motoare de generație nouă și au destui cai putere încat să ne facem treaba. Ar fi de preferat și urmează să se intample din cate am înțeles să primim niște vehicule cu motorizare mai puternică pentru însoțirile de coloană oficială. Este în curs o licitație în acest sens și așteptăm și noi. Se știe că mai ales pe perioada campaniilor electorale județul nostru este vizitat atat de către Premier, cat și de către președintele Romaniei și prin lege avem obligația să le asigurăm însoțirea.

Ori Serviciul de protecție și pază are în dotare vehicule net superioare tehnic celor pe care le are poliția, astfel încat avem uneori dificultăți în a ține pasul cu acei bolizi. Dar pană în prezent ne-am descurcat bine și sperăm ca licitația să fie cat de repede finalizată, să avem și noi astfel de vehicule. Vehicule pe care apoi le putem folosi cu succes și la urmărirea în trafic a vehiculelor care nu opresc la semnalele polițiștilor”, ne spune șeful Serviciului Rutier Maramureș, Dorin Gherman.

FOTO promotor.ro

H.D.