ÎN 2022 - Baia Mare ar putea avea centură de ocolire pe traseul Baia Sprie-Bușag

Consilierii județeni au aprobat, în ședința de Consiliu Județean din această săptămană, un parteneriat între Consiliul Județean Maramureș și Primăria Baia Mare pentru realizarea unei variante de ocolire a municipiului reședință de județ.

ÎN 2022 - Baia Mare ar putea avea centură de ocolire pe traseul Baia Sprie-Bușag

În total vorbim de un total de 31 de kilometri pe traseul Bușag – Baia Sprie, fiind asigurată astfel conectivitatea cu toate drumurile naționale și județene din zona limitrofă municipiului Baia Mare.

“Am avut în vedere cand am discutat despre acest traseu să facem legătura cu toate drumurile naționale din jurul Băii Mari, toate drumurile județene și toate drumurile comunale. Urmează aprobarea acestui parteneriat în Consiliul Local Baia Mare, printr-o hotărare de Consiliu Local. Vom discuta apoi despre pașii pe care îi avem de făcut, astfel încat luna viitoare să avem o alocare financiară atat din partea municipiului Baia Mare, cat și din partea noastră, a CJ Maramureș.

Alocarea financiară pentru acest studiu de fezabilitate se ridică la aproximativ 600.000 euro. Fiecare din  cele două entități va veni cu 300.000 euro. Termenul de realizare a studiului de fezabilitate nu va fi mai lungă de șase luni. Anul viitor să putem depune cererea de finanțare și să semnăm contractul de finanțare, iar la finele anului viitor să lansăm licitația pentru execuția lucrărilor”, precizează Consiliul Județean Maramureș.

H.D.