IMPACTUL CORONAVIRUSULUI ASUPRA GENERAȚIEI TINERE- Cum s-a schimbat viața studenților pe perioada pandemiei

Se spune că viața de student este una dintre cele mai frumoase perioade ale vieții dar când acest moment este împiedicat de Coronavirus, lucrurile încep să se îngreuneze.

IMPACTUL CORONAVIRUSULUI ASUPRA GENERAȚIEI TINERE- Cum s-a schimbat viața studenților pe perioada pandemiei

Cu școli închise și evenimente anulate, mulți tineri ratează activități importante, dar și interacțiuni obișnuite, de zi cu zi, cum ar fi discuțiile cu prietenii sau participarea la clasă.

Studenții Centrului Universitar Nord din Baia Mare, ne-au oferit câteva impresii despre modul în care viața studențească a fost dată uitării.

Cristina,19 ani, din Satu Mare, studentă la Facultatea de Litere:

„Toată această situație mă întristează. Încă din liceu visam la viața de student și la toată distracția din cămine. Cred că nimeni nu era pregătit pentru un astfel de scenariu dar încă sper să trecem ușor la normal. Profesorii sunt foarte implicați în această perioadă, ne sună, ne trimit întotdeauna suportul de curs cu explicațiile aferente.

Există o atmosferă încurajatoare și chiar cred că fiecare își dă silința. Sunt o persoană optimistă din fire și sunt de părere că după rău o să vină și bine. Perioada asta ne ajută într-un fel să reflectăm mai mult asupra noastră și asupra lucrurilor pe care dorim să le facem în viitor", spune Cristina.

Ana-Maria, 22 de ani, din Finteușul-Mare, studetă la master, Facultatea de Inginerie: „Desigur că închiderea facultăților ne afectează pe noi studenții în mod direct dar consider că orice măsură luată este spre binele nostru. În ceea ce privesc cursurile online sunt chiar muțumită de felul cum se desfășoară. Pe platforma facultății există un chat mic prin intermediul căruia poți adresa anumite întrebări sau nelămuriri, profesorului. Personal, mi se pare mult mai comod în acest fel și chiar prefer cursurile online! Cât despre modul în care îmi gestionez timpul liber, sunt bucuroasă că am mai mult timp să practic diverse sporturi: ciclism, înot și fitness. Cred că fiecare dintre noi trebuie să vadă și partea bună în ceea ce privește starea de pandemie și să nu ne lăsăm acaparați de tristețe sau anxietate”, spune Ana-Maria.

B.N