IARĂȘI DISCUȚII - Ministrul Sănătății și preluarea Spitalului Borșa de către Consiliul Județean

Despre preluarea Spitalului de Recuperare Borșa de către Consiliul Județean Maramureș s-a discutat încă de pe vremea când ministru al Sănătății a fost ec. Sorina Pintea. Nu s-a întâmplat nimic, spitalul a rămas tot al Ministerului Sănătății. Subiectul a fost reluat chiar ieri, în timpul vizitei făcute în județ de către ministrul Nelu Tătaru.

IARĂȘI DISCUȚII - Ministrul Sănătății și preluarea Spitalului Borșa de către Consiliul Județean

Președintele CJ Maramureș, Ionel Bogdan a recunoscut că o altă temă de discuție cu ministrul Tătaru a fost în jurul preluării de către Consiliul Județean a Spitalului de Recuperare din Borșa, în vederea reabilitării și modernizării din fonduri europene a acestei unități medicale. Pe rețelele de socializare maramureșenii îi natrag atenția șefului CJ asupra unor alte probleme care există în județ, în spitalul Sighet sau în Spitalul Județean. Ionel Bogdan nu a răspuns întrebărilor adresate de maramureșeni pe domeniul sănătății. 

Spitalul de Recuperare Borșa este structurat pe 6 corpuri de clădire, la care se adaugă Baza de Recuperare cu 3 corpuri și Secția de Recuperare cardiovasculară blocul D3 (bloc cu parter+4 nivele). Spitalul deservește o fostă zonă minieră Borșa având o populație de 29.000 locuitori și o populație predominant rurală îmbătrânită și cu venituri medii răspândiți în zonele Valea lzei, Valea Vișeului până la Sighetu  Marmației. Adresabilitatea la serviciile medicale ale spitalului este mare, pacienții provenind din întreaga zonă, populația din zona arondată Spitalului
de Recuperare Borșa fiind de aproximativ 70.000 - 80.000 locuitori reprezentând 30% din populația județului Maramureș, la care adăugăm pacienții din toată zora care beneficiază de serviciile de recuperare ale spitalului.

H.D.