I-A FRAIERIT PE MULȚI - Apartamente sfințite de un preot fals avid după bani

Un preot fals a fost depistat de către polițiștii gălățeni zilele trecute. Este vorba despre un tânăr de doar 18 ani care s-a gândit că va face bani frumoși dacă se deghizează în popă, mai ales că e și Boboteaza și oamenii deschid ușile preoților.

I-A FRAIERIT PE MULȚI - Apartamente sfințite de un preot fals avid după bani

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Galaţi a anunțat azi, 9 ianuarie, că tânărul s-a ales cu dosar penal pentru înşelăciune. Falsul popă a apucat de Bobotează să meargă cu Botezul la mai multe blocuri de pe Drumul de Centură din Galaţi. 

Poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Galaţi s-au autosesizat în data de 4 ianuarie cu privire la comiterea de către tânărul de 18 ani a infracţiunii de înşelăciune. Totul a plecat de la un apel telefonic făcut la 112, falsul popă fiind depistat pe strada Drumul de Centură din Galaţi și însoţit fiind de alţi doi tineri, de 17 şi 18 ani.  IPJ Galați a anunțat că tânărul nu a putut prezenta o legitimaţie de preot al Bisericii Ortodoxe Române, în schimb ar fi susţinut că ar fi preot într-o altă organizaţie religioasă ortodoxă, cu sediul în Braşov. Mai mult, polițiștii au aflat că respectiva persoană ar fi cerut bani și internet pentru construcția unui lăcaș de cult. 

Această idee de a cere bani unora folosindu-te de hainele preoțești nu este nouă. Un caz similar am avut în Sălaj în 2010, atunci când un maramureșean care era urmărit național se dădea drept preot și cerea bani pentru săraci.A fost prins în flagrant atunci de polițiști în timp ce primea 300 de lei de la o persoană.  

H.D.