HANDBAL MASCULIN - CS Minaur are patru reprezentanți la Campionatul Mondial din Egipt

Mâine începe o nouă ediție a Campionatelor Mondiale de handbal masculin.

HANDBAL MASCULIN - CS Minaur are patru reprezentanți la Campionatul Mondial din Egipt

Campionatul Mondial de Handbal Masculin 2021 se desfășoară în Egipt, în perioada 13 ianuarie – 31 ianuarie. Este prima ediție la care vor participa 32 de echipe, în loc de 24 cum era până acum.

Echipele au fost împărțite în opt grupe preliminare (A, B, C, D, E, F, G, H), care includ câte patru țări, meciurile fiind programate în perioada 13-21 ianuarie. Din fiecare grupă se vor califica mai departe, în grupele principale, echipele clasate pe locurile 1, 2 și 3. În sferturi vor ajunge primele două formații din cele patru grupe principale.

CS Minaur are patru reprezentanți la competiția supremă a handbalului masculin. Este vorba de Jose de Toledo (Brazilia), Milan Kotrc și Tomas Cip (Cehia) și Edmilson Andrade de Araujo (Portugalia).

Componența celor opt grupe preliminare:

- Grupa A: Germania, Ungaria, Uruguay, Insulele Capului Verde;

- Grupa B: Spania, Polonia, Brazilia, Tunisia;

- Grupa C: Croația, Qatar, Angola, Japonia;

- Grupa D: Danemarca, Bahrain, Argentina, Congo;

- Grupa E: Norvegia, Franța, SUA, Austria;

- Grupa F: Portugalia, Algeria, Maroc, Islanda;

- Grupa G: Egipt (gazda turneului), Chile, Suedia, Cehia;

- Grupa H: Rusia, Coreea de Sud, Belarus, Slovenia.

Ediția 2021 a Campionatului Mondial de handbal masculin se desfășoară fără spectatori. Decizia a fost luată luni, 11 ianuarie, în urma unei reuniuni la care au participat premierul egiptean Mostafa Madbouly și președintele Federației internaționale de handbal (IHF), egipteanul Hassan Moustafa.

Egiptul va găzdui pentru a doua oară Campionatul Mondial de handbal, după ediția din 1999, și acesta se va derula în contextul pandemiei de coronavirus. Cele 32 de echipe participante sunt concentrate într-o bulă sanitară strictă. Jucătorii și membrii corpului tehnic nu pot părăsi hotelul decât pentru antrenamente și meciuri, cu scopul de a limita riscul de contaminare.

M. S.

FOTO Alex Nicodim