GREȘEALĂ FATALĂ - Brancadierul în cauză a fost reținut de procurori

După tragedia din capitală, în cadrul căreia un brancardier a detubat o pacientă internată la ATI, din greșeală, acesta a fost reținut de procurori sambătă seara.

GREȘEALĂ FATALĂ - Brancadierul în cauză a fost reținut de procurori

Brancardierul care a detubat din greșeală o pacientă internată la ATI, care ulterior a murit, a fost reținut aseară de procurori pentru 24 ore și va fi prezentat în fața unui judecător cu propunere de arestare preventivă, relatează Agerpres. 

”În data de 10.12.2020, ora 15,30, după ce una dintre cele două paciente dintr-un salon al Secţiei de Terapie Intensivă a fost declarată decedată, pentru ridicarea cadavrului din salon şi depunerea acestuia la morgă au fost solicitaţi mai mulţi brancardieri, între care şi inculpatul, precum şi o infirmieră. Inculpatul s-a echipat cu costumul de protecţie, a intrat în salonul respectiv fără a-i mai aştepta pe ceilalţi şi, confundând cele două paciente, şi-a depăşit atribuţiile de serviciu şi a scos sonda de intubare de la pacienta în viaţă, aceasta decedând la scurt timp, în pofida manevrelor de resuscitare aplicate de medicii care fuseseră alertaţi", precizează procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. 

Conducerea Spitalului ”Victor Babeș”, unde a avut loc tragedia, a demarat o anchetă internă în acest caz. Va fi verificat modul în care angajații au respectat protocoalele în astfel de situații, pentru a constata dacă a fost și alte abateri disciplinare. 

A.H.