GRAV - Maramureșul nu scapă de rujeolă

Nu trece an în Maramureș fără să fie înregistrate cazuri de rujeolă în randul copiilor din județ. Mai mult decat atat, anul trecut au fost și două focare.

GRAV - Maramureșul nu scapă de rujeolă

Datele Direcției de Sănătate Publică (DSP) Maramureș arată că județul nostru nu scapă de rujeolă. Nu a trecut an fără cazuri noi raportate, iar în 2019 au fost inclusiv două focare de rujeolă și au fost raportate 42 de pacienți. 

”Au fost luate în supraveghere 2 focare de rujeolă la 2 comunități de rromi din județul Maramureș.
DSP Maramureș a dispus în vederea extinderii infecției cu virus rujeolos măsuri de intensificare a vaccinării la medicii de familie a tuturor copiilor de drept și restanțieri eligibili la vaccinare, catagrafierea tuturor contacților, stabilirea statusului vaccinal al acestora și vaccinarea restanțierilor, distribuirea de doze de vaccin ROR în funcție de stocurile de vaccin ROR existente la cabinetele medicilor de familie”, arată DSP Maramureș, conform raportului de activitate de anul trecut. 

De precizat că în anul 2018 au fost raportate 7 cazuri de rujeolă, iar în anul 2017 au confirmate 5 cazuri și unul probabil. 

Nici anul 2020 nu arată grovaz. În primul trimestru din 2020, DSP Maramureș a raportat 46 de cazuri de rujeolă.

A.H.