GRATUIT – Program pentru crescătorii de bălțată românească

Asociația Crescătorilor de Vaci Bălțata Românească tip Simmental (ACVBR Sim), a anunțat derularea unui program de screening (analize, teste) pentru vacile din rasa Bălțata Românească, ale cărui costuri vor fi suportate de asociație. Crescătorii de vaci pot apela la acest program, arată Agroinfo.

GRATUIT – Program pentru crescătorii de bălțată românească

Asociația Crescătorilor de Vaci Bălțata Românească tip Simmental (ACVBR Sim), a anunțat derularea unui program de screening (analize, teste) pentru vacile din rasa Bălțata Românească, ale cărui costuri vor fi suportate de asociație. Crescătorii de vaci pot apela la acest program, arată Agerpres.

ACBBR Sim, în parteneriat cu MSD, derulează programul de screening al tuturor taurinelor din fermele de Bălțată Românească, înscrise în Registrul Genealogic.

Programul își propune consilierea fermierilor de către specialiștii MSD și ACVBR Sim, în vederea păstrării statusului de ferme indemne la IBR (rinotraheită infecțioasă bovine n.r.) si BVD (diaree virală bovine n.r.), status care aduce performanță și o producție mai mare în fermele de vaci de Bălțata Românească.

Costurile acestui proiect sunt suportate de către Acvbr Sim, iar până în acest moment s-a reușit analizarea unui număr de aproape 10.000 de capete de Bălțată Românească.

Biosecuritatea în ferme, vaccinarea, consilierea fermierilor sunt doar câteva dintre acțiunile care garantează sănătatea taurinelor din rasa Bălțata Românească, a anunțat ACVBR Sim.

V.R.