GEST UMANITAR - Petrică Mureșan a donat plasmă pentru o bolnavă de Covid-19

GEST UMANITAR - Petrică Mureșan a donat plasmă pentru o bolnavă de Covid-19

Interpretul Petrică Mureșan a donat plasmă în această dimineață pentru asistenta aflată în stare gravă care suferă de Covid-19, anunță portalsm.ro. Cântărețul de muzică populară s-a prezentat la Centrul de Transfuzie de unde i-a fost recoltat sânge.

Contactat de reporterii PortalSM, Petrică Mureşan a spus că pur şi simplu a vrut să vină în sprijinul asistentei, să o ajute cum poate, mai ales că ştie prin ce suferinţe trece.

“Imediat ce am aflat de persoana aflată în stare gravă am vrut să donez. După cum se ştie, eu am avut Covid-19 şi m-am vindecat, astfel că am anticorpii necesari. Sper să o ajutăm pe doamna respectivă şi să îşi revină cât mai repede. Îndemn toţi sătmărenii să meargă să doneze plasmă pentru că este nevoie mare. Nu este un proces dureros, vă rog să ne mobilizăm să ne ajutăm semenii”, a spus Petrică Mureşan.

Cadrele medicale din Spitalul Judeţean Satu Mare au lansat un apel pentru o colegă infectată cu Covid-19. Se caută donatori de sânge grupa AB4+, asistenta fiind la terapie intensivă şi având nevoie urgentă de plasmă de la o persoană vindecată.

 “Cu o rugăminte venim către toți cei vindecați de Covid cu grupa AB4+, avem nevoie urgent de plasma pentru colega noastră, internata la terapie intensivă Satu Mare”, este mesajul colegilor asistenţi.

 I.V.