GER - Spitalul din Borșa, încălzit cel puțin 8 luni pe an

Spitalul de Recuperare Borșa trebuie să dea drumul la încăzire cel puțin opt luni pe an, după cu recunoaște și conducerea unității medicale.

GER - Spitalul din Borșa, încălzit cel puțin 8 luni pe an

Conform legislației in vigoare unitatea medicală este obligată să furnizeze agent termic dacă temperatura exterioară scade sub 10 grade Celsius, 3 zile consecutiv. ”

Având în vedere că localitatea Borșa se află într-o zonă în care temperaturile scăzute apar din luna septembrie, perioada uzuală în care se distribuie căldura în spital este 15 septembrie – 15 mai. Acest program poate fi modificat în funcție de temperatura exterioară, dar niciodată nu a fost scurtat, având situații când s-a dat căldura la începutul lunii septembrie sau chiar câteva zile din iunie”, a explicat conducerea spitalului, într-un comunicat de presă.

În momentul de față, chiar dacă din cauza pandemiei de coronavirus activitatea spitalului a fost restrânsă, în continuare clădirea trebuie încălzită în totalitate, iar costurile cu agentul termic sunt la fel ca și-n anii trecuți.“

Situația pandemică în care ne aflăm nu a influențat costurile de producere și distributie a agentului termic, deoarece, chiar dacă se lucrează la 50% din capacitate, conform instrucțiunilor, trebuie încălzită întreaga clădire la parametrii normali. Spitalul de Recuperare Borșa este o insituție medicala care se autofinanțează din plata serviciilor medicale, nu are datorii la furnizori, așa că implicit costurile cu încălzirea sunt acoperite de buget”, concluzionează reprezentanții unității spitalicești.

A.H.