FUG SPRE VEST - Tot mai mulți migranți depistați la frontiera de nord a Romaniei

Polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare – ITPF Sighetu Marmației au depistat și reținut cinci cetățeni din Afganistan, solicitanţi de azil în România, care nu-și justificau prezența în zona de frontieră. Aceştia au fost îndrumaţi către Centrul Regional de Cazare şi Solicitanţi de Azil Maramureş.

FUG SPRE VEST - Tot mai mulți migranți depistați la frontiera de nord a Romaniei

Lucrători din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare, împreuna cu cei de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Petea, au declanșat în data de 29 noiembrie o acțiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale, în zona de responsabilitate.

Polițiștii de frontieră au depistat, pe raza localității de frontieră Petea, cinci cetățeni străini care nu își justificau prezența în zona de frontieră, fapt pentru care au fost conduși la sediul instituţiei în vederea continuării cercetărilor.

„În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit cei cinci bărbați sunt cetățeni din Afganistan, cu vârste între 16 și 27 de ani, solicitanţi de azil în România. Aceştia au declarat faptul că intenţionau să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge în Germania.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar cei cinci cetăţeni afgani au fost îndrumaţi către Centrul Regional de Cazare şi Solicitanţi de Azil Maramureş”, a declarat Iulia Stan, purtătorul de cuvant al ITPF Sighetu Marmației. 

H.D.