FRAUDE - Maramureșeni lăsați fără bani pe carduri

Mai mulți maramureșeni au reclamat la poliție că de pe cardurile bancare le-au fost sustrase diverse sume de bani, iar acum polițiștii caută persoanele vinovate de acest gen de infracțiuni.

FRAUDE - Maramureșeni lăsați fără bani pe carduri

În ultima perioadă poliţiştii de investigaţii criminale maramureşeni au fost sesizaţi despre mai multe cazuri de efectuare a unor operaţiuni financiare în mod fraudulos. Victimele reclamă faptul că de pe cardurile bancare le-au fost sustrase diferite sume de bani.

 „O tânără de 31 de ani a reclamat faptul că i-au fost sustraşi 400 de lei de pe card  în următoarele circumstanţe: femeia a postat un anunț pe un site de vânzări, iar ieri a  fost contactată prin aplicația WhatsApp, de către o persoană necunoscută, care i-a transmis că este interesată de cumpărarea produsului scos la vânzare. În cadrul mesajului primit pe WhatsApp, era atașat și un link pentru o pagină de internet, iar în urma accesării acestuia, victima a completat într-un formular din pagina deschisă, datele contului ei bancar. Ulterior, după câteva minute, din cont i-a fost retrasă întreaga sumă disponibilă.

O altă persoană a reclamat faptul că, în perioada 20 – 24 noiembrie, autori neidentificați au retras în mod fraudulos, suma de 925 lei, de pe două carduri bancare, folosite de victimă pentru a face plata pentru publicarea unor anunțuri de publicitate pe un site de socializare. În toate cazurile poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunii de efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos”, precizează IPJ Maramureș.

H.D.