FOTO - Focul a distrus mai multe case în ajun de Moș Nicolae

Pompierii maramureșeni au fost nevoiți în 5 decembrie să intervină la mai multe incendii izbucnite în mai multe zone din județ. Din fericire au fost înregistrate doar pagube materiale.

FOTO - Focul a distrus mai multe case în ajun de Moș Nicolae

Detașamentul de pompieri Sighetu Marmației au intervenit în Iapa, unde un coș de fum a luat foc. În urma incendiului au ars circa 10 metri pătrați de acoperiș din lemn, 1 metru pătrat dintr-o afumătoare și circa 20 kg de produse din carne de porc. A urmat apoi Pichetul de pompieri Târgu Lăpuș, care a fost solicitat să intervină pentru lichidarea unui incendiu izbucnit în localitatea Fânațe. În sprijinul pompierilor lăpușeni  au venit și pompierii băimăreni cu un echipaj de stingere, dar și serviciile voluntare din localitățile Cernești, Lăpuș și Copalnic. Incendiul a distrus circa 100 de baloți de fân și  20 de metri cubi de cherestea. De asemenea, în urma incendiului s-au deteriorat circa 80 de metri pătrați de acoperiș din lemn. 

Ultima intervenție a zilei de ieri a fost cea a pompierilor sigheteni, care au fost alertați în legătură cu producerea unui incendiu în localitatea Piatra. Militarii au intervenit cu două echipaje de stingere și un echipaj de prim ajutor S.M.U.R.D. La locul intervenției au fost prezenți și pompierii voluntari din Remeți. Au ars circa 100 de metri pătrați de acoperiș din lemn, aproximativ 50 de metri pătrați de pod din lemn, diverse obiecte de îmbrăcăminte și s-au degradat circa 130 de metri pătrați de parchet și 100 de metri pătrați de tavan. Echipajul medical prezent la fața locului a acordat asistență medicală unei persoane în vârstă de 51 de ani, care a suferit un atac de panică. Cauza probabilă a incendiului este coșul de fum neprotejat corespunzător față de materialele combustibile din jur.

H.D.