FĂRĂ EMOȚII - CSM București a câștigat derby-ul cu CS Minaur

CSM București este singura echipă neînvinsă din Liga Florilor, având punctaj maxim.

FĂRĂ EMOȚII - CSM București a câștigat derby-ul cu CS Minaur

Derby-ul etapei a șaptea a Ligii Florilor, considerat a fi și derby-ul campionatului înaintea începerii meciului, a fost adjudecat clar de CSM București. Formația primăriei capitalei a dominat meciul din primul până în ultimul minut.

CS Minaur Baia Mare – CSM București 23-28 (11-18)

Minaur: Idehn (8 intervenții), Enache (2) – Lavko 4 (1 din 7m), Burlachenko, Blohm 2, Tănasie 2, Laslo 3 (1 din 7m), Araujo 1, Kovacevic 5, Fujita 2, Seraficeanu, A. Popa 3, Polocoșer, Borș 1, Tecar. Antrenori: Costică Buceschi, Magda Kovacs și Claudia Cetățeanu.

CSM: Dedu (19 intervenții), Grubisic (2) – Neagu 7 (1 din 7m), Klicovac 1, Omoregie, Martin 4 (1 din 7m), Smeets 1, Lazovic 5, Dembele 3, Pintea 4, Moisă 2, Jipa, Stoica 1. Antrenori: Adrian Vasile și Iulia Curea.  

Au arbitrat: Diana Ciulei (Brașov) și Anamaria Stoia (București). Observator FRH: Horațiu Belu (București).

Aruncări de la 7m: 4-3, transformate 2-2 (au ratat A. Popa, Lavko/Neagu)

Băimărencele au început jocul crispat, copleșite parcă de importanța partidei. Nici măcar suedeza Linn Blohm, care avusese evoluții foarte bune în primele etape, nu a jucat la potențialul ei obișnuit. Fetele antrenate de Costică Buceschi au reușit foarte greu să o învingă pe Denisa Dedu, omul meciului, iar în apărare nu au făcut față atacului bucureștencelor în care Cristina Neagu a fost vioara întâi, chiar și atunci când a fost ținută om la om. În aceste condiții, la pauză bucureștencele aveau deja un avantaj confortabil (18-11).

În repriza a doua băimărencele s-au apărat mult mai bine și au jucat mai exact în atac, dar nu au reușit decât să se apropie la patru goluri diferență de adversar (16-20 și 19-23), mult prea puțin pentru a produce măcar emoții bucureștencelor. În partea plină a "paharului", la CS Minaur intră lucrurile bune realizate de tinerele Andreea Popa, Cristina Laslo și Oana Borș.

M. S.

foto Facebook CSM Bucuresti