EXCLUSIV - Compartiment COVID-19 la Județean

Numărul mare de cazuri de COVID-19 face ca tot mai multe spitale din Maramureș să fie nevoite să-și modifice structura, pentru a face față tuturor pacienților.

EXCLUSIV - Compartiment COVID-19 la Județean

Astfel, inclusiv în cazul Spitalului Județean de Urgență Baia Mare urmează să se înființeze un compartiment COVID-19, unde să fie tratate cazurile respective. În momentul de față, în cadrul unității medicale sunt deja internați pacienții cu suspiciune de SARS-CoV-2, iar spitalul are alocate o serie de paturi pentru acești pacienți. 

”În Consiliul Județean Maramureș se dezbate și înființarea compartimentului COVID în Spitalul Județean. Noi avem două compartimente COVID, cu câte 30 de paturi, unul la etajul III și unul la etajul IV, unde internăm bolnavii cu suspiciune. Când s-au confirmat, îi mutăm în alte spitale sau îi tratăm la noi, după cum sunt locurile ocupate în altă parte. Dacă nu sunt cu alte patologii, atunci îi trimitem în secțiile aferente, dacă sunt infirmați”, a declarat Vasile Pop, managerul Spitalului Județean de Urgență, în exclusivitate pentru axanews.ro.

Acesta a precizat că-n ultima perioadă a scăzut numărul maramureșenilor care veneau la spital cu suspiciune de COVID-19, semn că măsura de carantinare a Băii Mari a dat rezultate. 

”Față de acum două săptămâni stăm foarte bine, în sensul că numărul de cazuri a scăzut simțitor. S-a demonstrat încă o dată eficiență faptului că a fost instituită carantină pe teritoriul orașului”, a concluzionat Vasile Pop.

A.H.