ESPERANDO - Nu renunțați la visele voastre!

Cu ocazia zilei de joi, 3 decembrie, de Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități, Asociația Esperando a transmis un mesaj destinat acestei categorii.

ESPERANDO - Nu renunțați la visele voastre!

Cu ocazia zilei de joi, 3 decembrie, de Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități, Asociația Esperando a transmis un mesaj destinat acestei categorii.

„Anul acesta suntem forțați să marcăm diferit această zi, care are ca scop promovarea înțelegerii problemelor cu care se confruntă persoanele cu dizabilități, dar și creșterea gradului de conștientizare asupra beneficiilor ce pot rezulta din integrarea acestora în fiecare aspect al vieții, politic, social, economic și cultural. În munca noastră de zi cu zi, de 19 ani încoace, încercăm să schimbăm mentalități, să ajutăm la integrarea persoanelor cu dizabilități în societate, și totuși, observăm cu stupoare, că acestea sunt în continuare excluse din multe medii/ activități”, precizează responsabilii Esperando.

Cu toate că excluderea persoanelor cu dizabilități are loc în continuare în societatea noastră, responsabilii asociației spun că vor lupta împotriva acestor nedreptăți. Mai mult, ei îndeamnă oamenii să-i susțină pe cei în cauză și să-i încurajeze în demersurile lor.

„Nu vom înceta să demonstrăm lumii că și persoanele cu dizabilități au abilități și pot fi utile societății din care fac parte, sau că, pur și simplu, integrarea în societate este benefică în recuperarea lor. Haideți să îi susținem printr-un mesaj de încurajare, arătându-le că suntem alături de ei, că-i înțelegem mai bine, mai ales în această perioadă, în care, pandemia a afectat și modul lor de viață. Le-a redus activitățile de recuperare, le-a oprit posibilitățile de socializare, i-a „ajutat” să acumuleze regrese majore, toate acestea aducând și mai multe probleme în viața lor și a familiilor acestora.

Multă sănătate și putere tuturor persoanelor cu dizabilități și familiilor acestora. Nu renunțați la visele voastre!”, transmit în încheiere responsabilii asociației.

Esperando este o asociație pentru persoanele cu nevoi speciale, creată în anul 2001, în Baia Mare, de către părinții unor copii cu dizabilități.

 V.R.