ERA ȘI VREMEA - Biserică distrusă de furtună în 2017, abia acum reabilitată

O biserică de lemn care a avut de suferit de pe urma unei furtuni în 2017 a primit abia acum bani pentru ample lucrări de reabilitare.

ERA ȘI VREMEA - Biserică distrusă de furtună în 2017, abia acum reabilitată

Este vorba despre Biserica de lemn ”Sfântul Nicolae” din Costeni, devastată de furtunile din 17 septembrie 2017. Lucrările sunt cuprinse în cadrul proiectului  de intervenții de urgență finanțat prin Timbrul Monumentelor Istorice – sesiunea mai-iulie 2020, acum fiind executate lucrări de desfacere a zidăriei și săpătură, armare, cofrare si turnare beton, zidărie de epoca, desfacere pardoseli, umplutură, desfacere tălpi din lemn de stejar, eșafodaj, montare tălpi de stejar, liftare, hidroizolație.

Valoarea totală a proiectului este 260.000 lei, din care 200.000 lei finanțare de la Institutul Național al Patrimoniului, în cadrul programului Timbrul Monumentelor Istorice, 40.000 lei alocaţi de Consiliul Județean Maramureș, în cadrul programului județean de acordare a sprijinului financiar pentru unitățile de cult pentru anul în curs, iar 20.000 lei din partea Parohiei Ortodoxe Române Costeni.

H.D.