EHF EUROPEAN LEAGUE - CS Minaur a învins Astrahanocka și a făcut încă un pas pentru calificarea în sferturi

Succes important pentru fetele de la CS Minaur.

EHF EUROPEAN LEAGUE - CS Minaur a învins Astrahanocka și a făcut încă un pas pentru calificarea în sferturi

Victorie prețioasă obținută azi de CS Minaur în etapa a patra din Grupa C a EHF European League la handbal feminin, în fața echipei Astrahanocka Astrahan. Chiar dacă nu au reușit să câștige la o diferență mai mare decât aceea la care au pierdut meciul din Rusia (șase goluri), băimărencele au acum șanse foarte mari de calificare în sferturile competiției. CS Minaur va juca pe teren propriu ultimele trei partide din grupă (una cu Storhamar și două cu Thuringer).

CS Minaur Baia Mare - Astrahanocka Astrahan  30-27 (13-15)

CS Minaur: Idehn (o intervenție), Enache (6), Munteanu – Lavko 8 (6 din 7m), Burlachenko 2, Blohm 2, Tănasie, Laslo 4, Araujo 2, Kovacevic 8, Fujita 2, Seraficeanu 1, A. Popa, Polocoșer 1. Antrenor: Costică Buceschi.

Astrahanocka: Trusova (7, a apărat un 7m), Anoshkina 2, Riabtseva – Fanina 2, Zelenkova 1, Stelmakh, Levchenko 7 (3 din 7m), Debelic 4, Malashenko 5, Yezhykava 2, Nikitina 5, Korneeva, Tarasova 1. Antrenori Vlatko Djonovic, Evgheniy Dmitriev.

Au arbitrat: Svetoslav Yovcev și Zvezdelin Yonchev (Macedonia). Delegat EHF: Remus Cojocaru (Brașov).

Aruncari de la 7m: 7-3, transformate 6-3 (a ratat A. Popa). Minute de eliminare: 4-6.

Prima repriză a fost dominată de oaspete, care au condus în permanență. După pauză lucrurile s-au schimbat, însă, radical. Băimărencele s-au apărat excelent și nu au mai ratat atât de mult în atac. CS Minaur a preluat pentru prima dată conducerea în min. 37, prin golul Cristinei Laslo, iar apoi s-au distanțat de adversare chiar și la șapte goluri diferență (26-19, min. 49). Fetele antrenate de Costică Buceschi n-au putut menține același ritm până la final și rusoaicele au reușit să mai strângă scorul.

Jucătoarea meciului a fost Jovana Kovacevici, care a marcat 8 goluri (toate din acțiune). Sârboaica reprezintă o mare pierdere pentru CS Minaur și un mare câștig pentru Gloria Bistrița, pentru sezonul viitor, deoarece gruparea băimăreană nu a avut un inter stânga de valoarea ei, de la Lois Abbingh încoace. Din păcate, Jovana Kovacevic a părăsit terenul pe brațe, în ultimul minut, după un cot în gât pe care i l-a aplicat Tarasova.

În celălalt meci din etapa a patra, Storhamar a învins Thuringer HC cu 32-30 (meciul s-a jucat în Germania.

Clasament 1. Astrahanocka 4p (4 jocuri), 2. Storhamar 4p (3j), 3. CS Minaur 4p (3j), 4. Thuringer 0p (2j).

Miercuri, de la ora 17, CS Minaur va juca din nou acasă în EHF European League, cu Storhamar Handball Elite.